#57

Okej, nu är det så här att jag vill höja en varningens finger. Till alla er där ute som tänker "Lilla Lisa hade nog tyckt det var roligt med en egen ponny, det ska hon få i födelsedagspresent. Dååå blir vi världens bääästa föräldrar".
 
Nej. No. Aucun. Ez. Ei. Ne. Hayir. Nicht. Ne. 
 
Tänk igenom, snälla ni. Både en och två gånger. Ponnytiden var helt underbar. Att ha en egen häst var få förunnat och det var helt underbart, verkligen.
MEN - Det är så viktigt att veta vad man ger sig in på. Att ha kunniga föräldrar, eller få hjälp av och omge sig av kunniga personer. Det är ytterst viktigt, för hästens välbefinnande men även för både din och hästens säkerhet.
 
Varför jag skriver det här? Jo, jag tittar nämligen på programmet Ponnyakuten som går på svt. Här kan man se många exempel på hur det kan gå om man inte vet vad man håller på med. All heder till alla de barn som tar modet åt sig och vågar söka till ett sånt här program, ni ska ha en stor eloge!
 
Hästar är djur. Det är viktigt att tänka på det. Hästar reagerar inte eller beter sig inte exakt likadant varje dag. Precis som du inte gör. De är levande varelser, som behöver gränser, precis som vi. De behöver kärlek, de behöver få vara hästar. Så som vi behöver få vara människor. Med andra ord - Skaffa er kunskap innan ni skaffar er en häst. 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0